Logo Silent Disco

Dé officiële silent disco

Case: Peak4

Maak persoonlijke ontwikkeling leuker met Silentdisco.nl

Hoe Peak4 trainingen innoveert met silent disco koptelefoons

Silentdisco.nl en Peak4 hebben een langlopende samenwerking en daar zijn wij heel enthousiast over. Deze samenwerking is namelijk een perfect voorbeeld van hoe onze silent disco koptelefoons, naast feestjes, een innoverende toevoeging kunnen zijn aan educatie, persoonlijke en professionele ontwikkeling. In deze case bespreken we de toegevoegde waarde van onze koptelefoons aan de leiderschapstrainingen van Peak4 en hoe zij de samenwerking met Silentdisco.nl ervaren.

Silent disco op het strand

Missie van Peak4

Peak4, bekend om de focus op transformationeel leiderschap en het bouwen van een veerkrachtige en duurzame bedrijfscultuur, heeft zich altijd gericht op het creëren van ‘Game Changers’. 

Hun benadering is uniek: door deelnemers letterlijk en figuurlijk uit hun comfortzone te halen, legt Peak4 de basis voor echte verandering en ontwikkeling. Dit wordt georganiseerd in de vorm van verschillende buitenactiviteiten, variërend van strand- tot boswandelingen, waar ze door middel van zorgvuldig ontworpen programma’s uitgedaagd worden om persoonlijke en gemeenschappelijke groei te ondergaan.

Uitdaging en innovatieve oplossing

Peak4 zocht naar een manier om hun trainingen boeiender te maken en de concentratie van de deelnemers te verhogen. Omdat zij graag op een echte peak4 manier de kickoff willen organiseren (een introductie van ongeveer 60 minuten), vonden ze het niet passend om deze te laten zien in de vorm van een film of door de deelnemers dit te laten lezen. Een Peak4 ervaring is echt buiten zijn, niet afgeleid worden door andere elektronica, lekker wandelen, luisteren en in de natuur zijn. Ze hadden een oplossing nodig die hierbij aansloot en geschikt was voor hun dynamische leeromgeving. Hier kwamen onze silent disco koptelefoons om de hoek kijken. 

Door de silent disco koptelefoons in te zetten konden er ‘PodWalks’ georganiseerd worden, deze ‘PodWalks’ beginnen met een podcast die speciaal is ontwikkeld in samenwerking met het management van het betreffende bedrijf. De deelnemers maken dan een wandeling in de natuur, bijvoorbeeld in de Utrechtse Heuvelrug, waar ze in stilte luisteren en reflecteren. Dit zorgt voor een persoonlijke ervaring waarbij iedereen zich volledig focust op de inhoud zonder afgeleid te worden door externe geluiden, telefoons of mailtjes, maar ook om even te resetten. Deze PodWalk is de eerste introductie van de meerdaagse training die wordt gegeven door Peak4 aan de verschillende teams. 

Luisteren tijdens het wandelen ‘dwingt’ enige concentratie af, maar biedt ook een vrij en vrijblijvend gevoel, wat essentieel is voor persoonlijke ontwikkeling. Het is inspirerend om te zien hoe deelnemers door deze ervaringen navigeren, persoonlijke en professionele uitdagingen aangaan en zich ontwikkelen in een collegiale sfeer. Dit helpt de medewerkers om zich bewust te worden van de visie en doelen van hun management, en creëert een brug tussen hun dagelijkse werk en de bredere doelstellingen van het bedrijf.

“Sil is altijd bereikbaar via app, reageert snel, en de facturen worden efficiënt verwerkt. Bovendien denkt hij altijd actief mee en zorgt hij ervoor dat de koptelefoons op tijd geleverd worden.“

Het effect van de silent disco koptelefoons

Het effect was onmiddellijk duidelijk, de deelnemers geven aan een groot verschil te merken in hoe ze zich voelen voor en na de PodWalk, met een verbetering in focus en energie. 

Ook de organisatoren van Peak4 merken een significant verschil in de mate van engagement en betrokkenheid van de deelnemers, voor de PodWalk en na de PodWalk.

Waarom samenwerken met Silentdisco.nl?

De keuze voor Silentdisco.nl was snel gemaakt dankzij de betrouwbaarheid en kwaliteit van onze service. Onze snelle communicatie, tijdige leveringen en een aanpak waarbij we proactief meedenken zijn wij voor Peak4 de ideale partner voor dit project. Bovendien bieden onze koptelefoons de helderheid en het comfort dat nodig is voor langdurige sessies.

Impact en toekomstige samenwerking

De feedback van de deelnemers is bij elk evenement erg positief. De toevoeging van onze koptelefoons is een effectieve manier om de betrokkenheid en de focus tijdens de trainingen te verhogen.

Peak4 en Silentdisco.nl kijken uit naar het voortzetten van deze samenwerking, waarbij we blijven zoeken naar nieuwe manieren om onze technologie te integreren in deze programma’s. Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe technologie kan worden ingezet om de manier waarop we leren en ontwikkelen te verbeteren.

Peak4 deelt met enthousiasme haar ervaring over deze samenwerking, in de hoop anderen te inspireren op hun weg naar innovatie in de training en ontwikkelingssector.

Peak4 zou dit zeker aanraden aan andere organisaties en groepen met soortgelijke doelstellingen en evenementen.

×