Logo Silent Disco

Wat is een silent disco en hoe werkt het?

Een huisfeestje zonder teleurgestelde buren of overprikkelde huisdieren?

Ik hoor je denken: “lees ik dit goed?” Zeker weten! Dit fenomeen heet ‘silent disco’. Het woord letterlijk vertaald is ‘stille disco’ en zo ziet het er inderdaad ook uit. Een feestje waarbij de buitenwereld niet gestoord wordt door geluidsoverlast. Gelukkig kunnen de deelnemers wel degelijk muziek horen. Ontdek in deze blog hoe dit precies werkt.

Silent disco, wat is dat?

Silent disco is relatief nieuw, het bestaat pas in de huidige vorm sinds eind jaren 90. Een van de eerste grote evenementen die hier gebruik van maakte was het Bonnaroo Music Festival in de Verenigde Staten. Sinds de opkomst van draadloze technologie is het een ideale manier om te feesten met minimale geluidsoverlast, maar ook om afleiding van externe geluiden te verminderen en met een koptelefoon kun je helemaal opgaan in de muziek. De accu gaat van een silent disco set ongeveer 6-8 uur mee, meer dan voldoende voor een mooi feest!

Hoe werkt silent disco?

In plaats van muziek afspelen over luidsprekers, krijgt elke gast een draadloze koptelefoon. Deze koptelefoon is draadloos verbonden met een zender, vaak zijn er verschillende kanalen beschikbaar zodat je uit meerdere muziekstijlen kunt kiezen. De verschillende kanalen zijn op hun beurt gelinkt aan een kleur die wordt uitgestraald door de desbetreffende koptelefoon. Zo kunnen mensen verschillende soorten muziek luisteren en toch samen op hetzelfde feestje dansen. Het biedt een unieke en vermakelijke ervaring, zeker om te beseffen dat je deel uitmaakt van een groep mensen, die in stilte staan te dansen op verschillende ritmes van muziek. 

Voordelen van silent disco

Een silent disco is voor iedereen, elke leeftijd en voor elke muziekvoorkeur. Dit feestje zal zelfs voorkomen dat er een teleurgestelde buur of overprikkelde kat voor je deur staat. Ze horen namelijk de muziek niet! Je hebt geen stopcontact nodig, alleen een koptelefoon voor op je hoofd. Geen zware geluidsinstallaties, DJ-tafels of muziekinstrumenten  die getild moeten worden. Je hebt niet eens een DJ nodig, dat is iedereen voor zich! Speel de muziek waar jij van houdt, je kan kiezen uit verschillende frequenties (wat overigens ook voor hele leuke beelden kan zorgen). Geeft de een de voorkeur aan Rock en de ander meer aan Jazz? Geen probleem! Je kunt zelfs verschillende frequenties toevoegen zodat iedereen zijn favoriete muziek kan luisteren, op hetzelfde feestje. Nog een leuk feitje, de kleur die wordt aangegeven door de koptelefoon is gelinkt aan een specifieke frequentie. Switch naar het kanaal van die ene knappe feestganger en dans de hele avond samen op dezelfde muziek.  Ook kun je zelf het volume van jouw koptelefoon regelen, waardoor je nooit meer suizende oren hebt of moet schreeuwen om jezelf verstaanbaar te maken. Wanneer je even wilt kletsen kan je gewoon de koptelefoon afzetten en wanneer je graag je favoriete drankje wil bestellen, zal de barman je ook goed kunnen horen. Omdat iedereen een koptelefoon op heeft, kun je ook heerlijk meezingen met de muziek zonder dat iemand je uitlacht of je jezelf ongemakkelijk hoeft te voelen, niemand die je hoort! 

Populaire gebruiksmomenten

Omdat je voor deze disco enkel koptelefoons nodig hebt, is het super makkelijk om dit op allerlei verschillende locaties toe te passen. Zoals op een boot wanneer je door de binnenstad vaart en daarmee de muziek beperkt tot de mensen op de boot zelf. Ook kan je dit goed gebruiken wanneer je buren hebt, zodat je een feestje kan houden zonder geluidsoverlast te veroorzaken en je buurman/buurvrouw dus lekker kan slapen en jij een feestje tot diep in de nacht kan geven. Of wat dacht je van een silent excursie en rondleiding? Dit is een greep van de vele voorbeelden die er zijn, ben je benieuwd waar je de silent disco nog meer voor kunt gebruiken? Lees hier nog meer voorbeelden. 

Hoe organiseer je een silent disco?

Een silent disco biedt de ultieme feestbeleving voor elke gelegenheid! Of je nu een familiebijeenkomst, bedrijfsfeest of gewoon een gezellige avond met vrienden organiseert, onze Silent Disco koptelefoons zijn de perfecte oplossing. 

Vraag je offerte aan, ontvang de koptelefoons 1 à 2 werkdagen voor het evenement en op de avond zelf sluit de DJ of muziekbron aan op een zender die vervolgens in het stopcontact gestoken wordt. De koptelefoon verbindt vervolgens draadloos met deze zender, waardoor je jouw eigen muziek en het volume daarvan kunt regelen.

Met onze Silent Disco koptelefoons hoef je je geen zorgen te maken over lawaai en kun je altijd feesten. Heb je een vraag en staat het antwoord er niet tussen? Kijk dan eens bij onze FAQ of neem gezellig contact met ons op, vinden we leuk!

Conclusie

Silent disco koptelefoons worden voornamelijk gebruikt bij silent disco-evenementen, waarbij de muziek via de koptelefoons naar de deelnemers wordt gestuurd in plaats van via luidsprekers. Dit maakt het mogelijk om muziek te luisteren en te dansen zonder dat de buitenwereld wordt gestoord door geluid. Silent disco’s zijn populair geworden op festivals, in clubs, en zelfs als specifieke evenementen in parken of andere openbare ruimtes. Het is zowel een praktische als leuke manier om muziek en dans te beleven.

“Ontdek de magie van silent disco! 🎧 Vraag nu je offerte aan en laat je gasten onafgebroken de sterren van de hemel dansen!”

Het seizoen is begonnen!

Iedereen geeft een feestje! Gelukkig hebben wij een ruime voorraad én de goedkoopste verhuur. Reserveer nu! 

×